Activiteiten op Texel

Bent u op zoek naar leuke uitjes of activiteiten die u kunt ondernemen tijdens uw bezoek aan Texel? Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet.

Vissen op Texel

Vissen met niet meer dan twee hengels is langs de hele Texelse kust toegestaan zonder vergunning of akte. In verband met zwemmers en baders worden vissers verzocht hun hengel alleen uit te werpen buiten de bewaakte strandgedeelten.Van strandpaal 9 tot strandpaal 15 is het rustig vissen, u wordt hier nauwelijks gestoord door badgasten. Er worden verschillende soorten vis gevangen, vooral veel platvis en als de tijd er geschikt voor is gul.

 

Van strandpaal 12 tot strandpaal 17 bevinden zich de strekdammen voor bescherming van de Texelse kust. De dammen bieden de visser de mogelijkheid vanaf daar iets verder in zee te vissen. Vaak wordt er goed geep en op erg warme dagen zelfs makreel gevangen. Tussen de strandslagen "Westerslag"( strandpaal 15) en strandpaal 21 bevindt zich het drukst bezochte deel van de Texelse kust.

 

Bij strandpaal 28 bevindt zich een echte visstek. Behalve geep en makreel, vissen die hier slechts in beperkte mate gevangen worden, worden er alle vissoorten die vanaf de Texelse kust te vangen zijn aan land gehaald. Vooral bij aanlandige wind kan de vangst goed groot zijn. Op het noordelijkste puntje van Texel, waar de vuurtoren van De Cocksdorp zich bevindt, is het minder gunstig vissen vanwege de sterke stroming.

 

Als alternatief kan vissen bij doodtij worden opgemerkt. Tussen strandpaal 22 en 27 bevinden zich de natuurgebieden "De Muy' en "De Slufter", men mag in deze gebieden NIET vissen, wel langs de kust daarvan.

 

Voor vissen in het Texelse binnenwater is een visvergunning nodig . Deze kunt u kopen bij VVV Texel en bij de heer Hottentot, Vuurtorenweg 66, De Cocksdorp telefoonnummer 0222-316526

 

Het is toegestaan op het wad pieren te steken. Alleen toegestaan voor eigen gebruik en met een riek. De gemeente kan tijdelijk gebieden afsluiten i.v.m. fourage van trekvogels en broedseizoen.