Regel online / Service

Parkeren op Texel

U betaalt van maandag tot en met zondag, tussen 08.00 en 20.00 uur € 2,50 per uur voor het parkeren. In alle dorpen en bij de strandslagen moet u betaald parkeren. U kunt ook een Texel e-vignet aanschaffen. Een interessant alternatief bij een langer verblijf op het eiland!

 

Vanaf 1 januari 2017 is betaald parkeren op heel Texel van toepassing. Het Texelvignet wordt hierdoor vernieuwd. Vanaf 1 december 2016 kun u een dagkaart, weekkaart of jaarkaart kopen. Het e-vignet is op het gehele eiland geldig, op de parkeerplaatsen in alle dorpen en ook op de strandslagen en vergemakkelijkt het parkeren op het eiland. 

 

Waar kan ik het Texel e-vignet kopen?

Het Texel e-vignet kunt u uitsluitend digitaal aanschaffen op www.texelevignet.nl of ter plekke bij een parkeerautomaat. Het Texel e-vignet is verkrijgbaar voor een dag, een week of voor een heel jaar. U betaalt € 10,- voor een dagkaart, € 20,- voor een weekkaart (8 dagen geldig) en € 30,- voor een jaarkaart.

 

Het nieuwe Texel e-vignet is digitaal en gekoppeld aan het kenteken van uw auto. Dit betekend dat er geen vignet meer aan de binnenzijde van uw autoruit geplakt hoeft te worden.

 

Hoe werkt de aanschaf van het Texel e-vignet?

Het Texel e-vignet kan per 1 december 2016 op www.texelevignet.nl aangeschaft worden. Hier kunt u via IDEAL betalen. Tevens is het vignet bij of een parkeerautomaat met uw pinpas of creditcard verkrijgbaar. Daarna wordt u gevraagd uw kenteken in te voeren.  

 

Naast het Texel e-vignet kunt u ook gebruik maken van sms of belparkeren en kunt u er voor kiezen om bij een parkeerautomaat het uurtarief te betalen.

 

 

Parkeren, waar en hoe lang?

Met het Texel e-vignet kunt u parkeren op alle parkeerterreinen op Texel waarvoor betaald parkeren geldt. Op sommige parkeerterreinen geldt een maximale parkeerduur van 2 uur. Hier dient u met een blauwe parkeerschijf voor de voorruit de aankomsttijd aan te geven.