Activiteiten op Texel

Bent u op zoek naar leuke uitjes of activiteiten die u kunt ondernemen tijdens uw bezoek aan Texel? Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet.

Ecomare

In Ecomare kan men veel te weten komen over de natuur en de dieren op en rond Texel.

Garnalenvissen

Met de TX-10 'Emmie' Garnalenvissen en Zeehonden kijken. Dagelijks vanuit de haven van Oudeschild een twee uur durende tocht over de Waddenzee.

Fietsen op Texel

Er zijn erg veel mooie fietspaden op het eiland. Texel heeft maar liefst 140 km fietspad en daar zijn erg veel mooie routes bij.

Robbentocht Texel

In het gebied rond het "Eierlandse Gat", leven zo'n 1500 gewone zeehonden en ± 1000 grijze zeehonden!

 

 

Paardrijden op Texel

Paardrijden op Texel is een hele belevenis, zo zijn er meerdere mogelijkheden voor u om Texel te paard te verkennen. Ga voor een ontspannende bosrit of een strandrit waarbij niet alleen u maar ook het paard op Texel lekker kan uitwaaien.

 

 

 

 

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

In het eerste, echte en grootste strandjuttersmuseum ter wereld vertellen de echte jutters over hun belevenissen en zwerftochten op het strand.

 

Zwemparadijs Calluna

Een ideaal familiebad met een royaal strandbad, een 85 meter lange glijbaan, een 25 meter lang wedstrijd-en golfslagbad, een waterpaddestoel, een wildwaterkreek, 2 ruime whirlpools met watermassage-banken.

Zelfpluktuin Texel

In de Zelfpluktuin op Texel kan je zelf je eigen fruit, groente en bloemen rechtstreeks uit de tuin plukken. Verser en gezonder kan niet! Na het plukken kan je rustig bijkomen op het terras en voor kinderen is er een speeltuin met graafmachines.

Wezenspyk Texel

Op kaasboerderij Wezenspyk wordt de Echte Texelse Boeren- en Schapenkaas gemaakt.

Golfbaan Texel, actief genieten

Ervaren golfers en enthousiaste beginners zijn van harte welkom om een balletje te slaan op golfbaan "De Texelse", de enige echte golfbaan op Texel.

Vissen op Texel

Er zijn op Texel verschillende locaties waar u kunt vissen

Jan Plezier

De huifkartocht van 3 uur gaat door de Nederlanden, de Muy, de Slufter en over het strand of door bos en duinen.

Paracentrum Texel

Wilt u gaan parachutespringen of misschien een rondvlucht boven texel maken?

Catamaran zeilen Texel

Zeilschool De Eilander is gehuisvest op het duin bij strandslag Paal 33, een van de mooiste en rustigste stranden van Texel